– Мамо, мамо! – вика Црвенкапа со трчање. – Трганав накај баба преку шумата, а таму едни дрвари, кога ја видоа мојата црвена капа, уште од далеку почнаа да ми дофрлуваат дека сакале да ме онадат и да ме натискаат и јас веднаш избегав!
Мајката ја зема капата од Црвенкапа и вели:
– Дрвари а! Седи дома ќерко! Мама ќе оди до кај баба!

Сподели на Facebook
пати видено