30-годишниот жител на Омск Кирил Бузениус и неговиот колега Дмитриј Власов успеаја да ја преправат издржливата Лада Нива да работи на дрво и јаглен. Бидејќи системот за новото гориво се покажал доста тежок и гломазен, тие му направиле специјална приколка, а моторот на возилото остана речиси недопрен.

Кирил изјави дека неговиот џип е речиси 100 пати поекономичен отколку фабричкиот модел. За да помине 120 километри му требаат 15 килограми јаглен. Максималната брзина му е 90 км/час.

lada-niva

lada-niva1

lada-niva2

lada-niva3

lada-niva4

lada-niva5

lada-niva6

lada-niva7

Сподели на Facebook
пати видено