На клупа во паркот:
– Драги, на што си мислиш?
– На истото што и ти, мила!
– Простак!

– – – – – – –

Жената се враќа од службено патување, седнува на домашниот компјутер и ги проверува последните пребарувања на мажот на Гугл: „Како се варат јајца?“, „Како се варат макарони?“, „Колку дена може да се живее без храна?“

– – – – – – –

– Драга, погледни дали свети предниот десен жмигавец?
– Да, не, да, не, да, не…

– – – – – – –

Адам си јаде јаболко. Се приближува Ева и му вели:
– Трудна сум!
Адам се задавил и оттогаш има Адамово јаболко.

– – – – – – –

Мажот е на службено патување и ѝ пишува порака на жена си:
„Сепак те сакам само тебе!“
Жената му одговара:
„Засега ти си најдобриот“

– – – – – – –

Често ги слушам луѓето да велат:
– Ќе изедам едно јаболко за да го залажам гладот.
Не знам каков е нивниот глад, ама мојот не е толку глупав.

– – – – – – –

– Господине, не може да влезете гол во банката!
– Јас само да си ја платам хипотеката.

– – – – – – –

– Жено, со кого разговараш таму во плакарот?
– Ме фати! Со љубовникот…
– Немој да ме лажеш, пак си си купила нови чевли!

– – – – – – –

– Драги, што велиш да си ја бојадисам косата црвена за лeтото?
– Зошто?
– Сакам да направам нешто необично со мојата глава.
– Прочитај книга…

– – – – – – –

Гледам лево – дожд.
Гледам десно – дожд.
Гледам горе – дожд.
Гледам доле – дожд.
Гледам во паричникот – суша.

– – – – – – –

– Сакате ракија?
– Од што е?
– Не знам.
– Може.

Сподели на Facebook
пати видено