Откако пиказната за кучето Дерби, родено со закржлавени предни нозе се рашири на интернет, хуманите и добри луѓе ги здружија силите за да му помогнат на кучето повторно да се движи слободно. На почеток му набавија количка, но тоа не беше само привремено решение, додека да му ги моделираат и испринтаат новите пластични протези.

Благодарение на хуманоста на луѓето и технологијата, кучето сега трча секој ден по 3-4 километри и тоа побрзо од сопствениците.

Сподели на Facebook
пати видено