Оак Оак е млад човек од Сан Етјен (Франција) кој многу сака да се шета низ градот. Но, за разлика од обичниот турист кој ги посетува историските згради и најголемите предизвици во архитектурата, Оак Оак ги бара најбезначајните детали. Мала пукнатина на ѕидот – токму тоа ќе го привлече неговите внимание. Но наместо во тоа да гледа дефект, гледа мрежа распната од Спајдермен. Ќе забележи знак кутнат на земја? Нема да се гневи на кој и да е тој којшто не го кренал, туку ќе измисли приказна за тоа како се нашол таму. Оак Оак е страничен набљудувач во урбана околина. Добредојдовте во неговиот свет.

ok01 ok02 ok03 ok04 ok05 ok06 ok07 SONY DSC ok09 ok10 ok12 ok13

Сподели на Facebook
пати видено