Жена влегла во супермаркет во Перт со пакет колбаси во рацете. Тоа не би било необично доколку не била облечена како крава. Лажната крава го оплакувала месото кое било во тој дел од супермаркетот и за жал не добила внимание ниту од вработените ниту од купувачите, иако на крајот „умрела“.

Подоцна станало јасно дека се работи за веганка која сакала да ја покрене „свеста за убивањето на животни и продавањето на нивното месо.“ За жал планот не ѝ успеал како што планирала и не се појавија уште крави на нејзиниот „протест“.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.

Сподели на Facebook
пати видено