Кога една птица е жива, таа јаде мравки. Кога ќе умре, мравките ја јадат неа! Околностите можат да се променат во секое време…

Не потценувај и не повредувај никого во животот. Ти можеби си силен денес, но не заборавај, времето е посилно од тебе!

Од едно дрво се прават илјадници чкорчиња за кибрит, но треба само едно чкорче за да изгорат илјадници дрва.

Биди добар и прави добри дела!

Сподели на Facebook
пати видено