2000 г. п.н.е. – Еве, изеди го овој корен!
1000 г. од н.е. – Не го јади тој корен, тоа е пагански! Кажи ја оваа молитва.
1850 г. од н.е. – Да кажуваш молитва е суеверно! Испиј ја оваа напивка!
1940 г. од н.е. – В таа напивка има змиско масло! Голтни го ова апче!
1985 г. од н.е. – Ова апче е неефективно! Земи го овој антибиотик!
2000 г. од н.е. – Тој антибиотик е вештачки! Еве, изеди го овој корен!

Сподели на Facebook
пати видено