Во 1950 година двајца Италијанци, браќата Ахил и Гиамбатиста Жудика-Кодиља поставиле своја експериментална станица за снимање звуци од вселената. На 23 мај 1961 година тие снимиле нешто необично. Се претпоставува дека гласот што го снимиле бил на првата жена космонаут, која Советскиот Сојуз ја пратил во вселената, но ја прикриле целата работа поради инцидентот кој се случил при враќањето назад. Се поставува прашањето: „Дали и колку знаеме што прават и што откриле големите сили во Вселената до денес?“

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.

Сподели на Facebook
пати видено