Овој старец е по потекло од провинцијата Џангсу има 70 години и по професија е питач на еден паркинг во Пекинг. Кој би помислил дека тоа е профитабилен бизнис? Еднаш месечно тој оди во банка и носи планини ситни пари, ги окрупнува и праќа дома по 10.000 кинески јуани, односно околу 80.000 денари. Дедото освен своето семејство издржува уште 3 семејства на блиски роднини.

01-226a29e4cc0a108d98c5df1827d11fc2

02-350fc952a3f4645007462a2ca980245c

03-6f907a3d4f15ca54387fbf21cb0c4e68

04-6f907a3d4f15ca54387fbf21cb0c4e68

05-f31e74824a414c52819a77fe7720a1aa

06-27b391bec79732d1a89e9ee157ec1fbf

07-315c03c05216bde79802efc41126e4f6(

Сподели на Facebook
пати видено