Среќа што ова беше само тренинг во симулатор, популарно наречен High-G трениенг. При големи брзини, поради гравитацијата, се случува мозокот на пилотот да остане со помалку крв, па затоа и пилотот може да се онесвести.

Оваа машина симулира токму таква ситуација, па да видиме како го поднесе тоа овој млад пилот.

Сподели на Facebook
пати видено