Да претпоставиме дека човек оди по мост. Мостот се руши и човекот паѓа во реката, но знае да плива. Тоа е несреќа, но не е катастрофа.
А сега да претпоставиме дека паѓа авион, а во него се возат сите македонски пратеници. Тоа е катастрофа, но во никој случај не е несреќа.

Сподели на Facebook
пати видено