Секоја година откачени Британци и Британки, се тркалаат по ридот како пити од кашкавал во две одделни трки во Костворлд Хилс во Југозападна Англија. Ти се тркаат по надолнината од 45 степени, кој прв ќе ја фати питата кашкавал.

Секоја година, настанот станува сè попопуларен, со натпреварувачи кои доаѓаат од целиот свет за да се натпреваруваат, или дури и само да гледаат.

Сподели на Facebook
пати видено