Еден човек шетал по една шумска патека и на едно дрво видел знак:
„Кој ќе се качи на дрвото, ќе добие нови чевли“.
Се качил на дрвото и навистина таму имало нови чевли. Додека ги облекувал видел друг знак:
„Кој ќе се симне од дрвото, ќе го силуваат“.
Бидејќи човекот не сакал да го силуваат, решил да не се симнува до вечерта, па тогаш да избега на брзина. Се стемнило, се симнал човекот на брзина, но веднаш штом стапнал на земјата некој го грабнал и го силувал. Си тргнал накај дома, тажен и по патот пред него забележал еден полицаец. Тој забрзал за да го стигне и почнал да вика:
– Господине полицаец, ме силуваа!
А полицаецот му одговара:
– Па кој те тера да се качуваш по дрвјата…

0

Сподели на Facebook
пати видено