Мажот и жената седат во дневната соба и гледаат нешто досадно на телевизија.
Таа: /мило/
– Како си ден, љубов моја?
Тој:
– Хм… Заеби…
Таа: /преплавена со нежност/
– Како ти помина денот? Сѐ ли беше во ред?
Тој:
– Така-така…
Таа: /уште да запее/
– О, драги мој… Некој ми го изнервирал мојот тигар…
Тој:
– Па, не баш…
Тоа: /се топи/
– Тој си мојот херој!
Тој:
– Се ли е во ред…
Таа: /со шептење/
– Денес си бендисав нови чизми… Само 4000 денари се душо…
Тој: /живнува/
– Мила, а да ми го бакнеш ти рамото?
Таа: /изненаден, но готова да го направи тоа/
– А зошто рамото?
Тој:
– Па и ти почна од далеку.

Сподели на Facebook
пати видено