Млад кочанчанец седи во купето на возот на железничката станица во Скопје и чека да тргне возот. Во купето влегува набилдан кочански мафијаш и му вели:
– Ај исчукај си го еднаш на рака, а јас да гледам!
– Ама како така, незгодно е…
– Ама ќе те искршам од ќотек!
Видел, не видел, кочанчанецот се фатил за работа и завршил. Потоа кочанскиот мафијаш рекол:
– Ајде сега уште еднаш за да не те скршам од ќотек!
Дечкото кога пак видел дека нема разбирачка, завршил работа уште еднаш. Потоа кочанскиот мафијаш пак:
– Ајде уште еднаш!
Дечкото на тоа му одговорил:
– Брат, тепај, мавај, што сакаш прави, јас повеќе не можам. Едноставно не оди.
Тогаш кочанскиот мафијаш излегол од купето и извикал:
– Миме, дојди тука! Ќе си одиш за Кочани со еден добар дечко!

Сподели на Facebook
пати видено