Киро бил на пазар во Скопје и случајно влегол во еден се*сшоп, долго разгледувал и конечно си бендисал една кукла на надувување. Добил инструкции од продавачот како да ја користи, се вратил во селото и ѝ се пофалил на жена си:
– Гледај Митро, што си купив од Скопје?
– Што е ова бе, Киро?
– Невеста на надувување! Кога си ми лута ќе спијам со неа!
– Митра почнало да ја фаќа малку љубомора, па прашала итро:
– Киро, а немаше ли таму во продавницата и мажи на надувување?
– Не, Митро! За мажите имаше само резервни делови…

Сподели на Facebook
пати видено