Кина е најголемиот јадач и производител на ориз во светот. Во некои делови од земјата, Кинезите прават и по неколку жетви годишно, затоа што оризот го садат кога е веќе делумно израснат. Кога станува збор за жетвата, Кинезите повторно се снашле со преправка на косилките за трева во машини за жнеење ориз.

Сподели на Facebook
пати видено