Ние се навикнавме дека сѐ што ќе се објави на социјалните мрежи постои можност да стане вирално или пак да се злоупотреби на одреден начин.

Една девојка решила да сподели фотографија од својата 43-годишна мајка на Твитер за да покаже колку е всушност убава и случајно започна натпревар за убавина. И иако само мајки учествуваа на овој ненадеен маратон, на крајот еден татко ги „засени“ сите.

Мајка ми има 43 години и сѐ уште може да ми го украде било кое момче.

За само еден ден, ќерка ја направи популарна нејзината мајка: нејзиниот пост доби 23 000 лајкови и предизвика многу возбуда во коментарите. Корисниците на Твитер беа навистина заинтересирани за нејзините тајни за убавина, затоа што оваа 43-годишна жена изгледа навистина прекрасна. Затоа, некои побараа контакт детали за нејзиниот козметолог, а други се обидоа да го откријат телефонскиот број на жената, промовирајќи се како потенцијални додворувачи.

Некои луѓе, исто така, сакаа да ги покажат своите убави мајки, па почнаа да ги објавуваат своите фотографии во коментарите. Како резултат, постот се претвори во вистински натпревар за убавина за жени во средни години.

Но, победникот беше татко. Очигледно, корисник кој себеси се нарекува Taste Booster сакал да го разреди овој проток на убавина со допир на машкост.

Сè на сè, фотографијата на човекот како лежи меѓу сите риби што ги фатил, мачка и куче го погоди џекпотот: сликата доби 1.700 лајкови и стана поуспешна од која било друга фотографија во коментарите. Единствен исклучок беше фотографијата на лицето кое го започна овој натпревар за убавина.

 

Сподели на Facebook
пати видено