Според официјалните хроники на модерната историја, сите космички достигнувања на човештвото се сведуваат на посета на Месечината. Ниту еден човек во модерната историја не го посети Марс или другите планети во сончевиот систем. Меѓутоа, мистериозниот капетан Кеј се појавува и раскажува сомнителни работи: јас живеев на Марс 15 години, штитејќи ги колониите на луѓето од животните форми на Марс.

Во приказната што ја знаеме, луѓето никогаш не оделе на површината на Марс и, според тоа, не создале населби таму. Сѐ уште има многу работа што треба да се направи во оваа надежна аспирација. И покрај тоа што човештвото планира да го колонизира Марс во следните 10 години, постојните технологии сé уште строго не ограничуваат.

Другата приказна е токму спротивната од првата, а во оваа луда верзија, се тврди дека група луѓе отишле на Марс и изградиле функционирачки населби таму, и оваа верзија наоѓа свои следбеници. Како и секогаш, во случај на неверојатни приказни, прашањето не лежи само во сомнежот за приказната, туку и во теориите на заговор.

Се разбира, за нас е смешно да ја следиме приказната дека луѓето заминале на Марс и формирале населби таму како дел од супер-таен проект, нели? Но, што ако има неколку верзии на настани кои внимателно се филтрираат за меѓународната заедница кога станува збор за истражување на вселената и истражување на Марс?

Дали луѓето живеат на Марс?

Подолу е интересна приказна за војник кој пишувал за својот живот на Марс како дел од воената вселенска програма. Неверојатен тек на животот на Капетан Кеј во период од 15 години, кој раскажува за тајната база, каде што ја доби својата почетна обука, а потоа бил испратен да ги брани луѓето од Марсовците.

Поранешниот војник кој го користи псевдонимот Капетан Кеј бил американски морнар кој доброволно се пријавил и потоа заминал да служи во пустината на Марс. Тој живеел на Марс 15 години, а 3 години патувал со голем вселенски брод.

„Сите случаи од 80-тите години на т.н. НЛО активности забележани за Земјата, се ништо повеќе од брзиот развој на тајните вселенски проекти. Објектите кои биле пријавени како НЛО се всушност тајни летала од Земјата.“, вели Кеј.

Капетанот Кеј служел во Одбранбените сили на колонијата на Марс. Општо земено, корпорацијата претставува моќен сојуз на големи финансиски структури, влади на неколку земји и водечки технолошки компании.

„Одбранбени сили на Земјата претставуваат уште една тајна насока на воената вселенска програма, која регрутира воен персонал од САД, Кина и Русија. Но, поради тајноста на работните проекти, јас не бев свесен за тоа, интересот за такви нешта беше веднаш запрен“ објаснува пензионираниот војник.

Сончевиот систем долго време е освоен од луѓето?

Обуката за живот во вселената се одржувала на псоебна воена база на Месечината. Вселенска група на Ренџери била присутна на Месечината на Сатурн, па дури и патролирала во близина на границите на Сончевиот систем.

Според приказната за Капетан Кеј, вселенската група има уникатни технологии кои се значително пред оние познати на Земјата. Вселенската флота има технолошки мотори кои им овозможуваат на бродовите да ги достигнат границите на нашиот систем: системите за летање функционираат врз основа на фузија, а широко се користи и опрема за анти-гравитација.

Сите достигнувања биле донирани од посветена група на пријателски настроени вонземјани. „Пријателите“ всушност имале свој интерес: тие ја препуштиле заштитата на вселената во рацете на луѓето за да не мора самите да се грижат за тоа. Сепак вонземјаните сметаат дека е премногу рано да ни дадат пристап до нивниот сончев систем.

Форми на живот на Марс

Според Капетан Кеј, постојат два вида суштества кои живеат на Марс: рептили и инсектиди. Двете форми на локален живот се разумни, иако рептилите се чини дека се повеќе милитантна култура, кои ја заштитуваат нивната територија со сета своја моќ од вонземјаните. Инсектоидите се исто така напредни и интелигентни, но се пасивни суштества кои избегнуваат директен напад.

Античките марсовци, познати како Сидонци и Утописти, биле уништени за време на нуклеарен напад на агресивна цивилизација – сѐ уште може да се забележи сведоштвото за геноцид денес. Според резултатите од студијата, на Марс, има прекумерно изобилство на траги од Ксенон-129, и единствениот познат процес на негово формирање е нуклеарна експлозија.

Сепак Капетанот Кеј не може да ја потврди со докази неговата приказна, тој уверува дека ја кажува вистината која можеби некогаш и ќе се дознае.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.

Сподели на Facebook
пати видено