Овој неверојатен дом им овозможува на тројцата членови на ова канадско семејство да го живеат својот сон, ослободени од секакви притисоци. Тие ја користат сончевата енергија за да имаат струја, си одгледуваат сопствена храна, а за вода, ја собираат дождовницата.

Сопствениците Мари и Френсис живеат во еколошки дом целосно без сметки и кредити. Парот заедно со нивната мала ќерка живее во едно село во Квебек. Тие садат овошје и зеленчук, печат свој леб и одгледуваат кокошки за јајца. Ако се прашувате како ја поминуваат зимата, тие имаат автобус и цела зима патуваат низ земјата.


Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено