Жителите на селото имаат екстремно висока свест за заштитата на животната средина и имаат цел до 2020 година да не фрлаат буквално никаков отпад. 100% од отпадот ќе го рециклираат, а денес, багодарение на одличниот систем на сортирање на отпадот, се на ниво во кое 90% од отпадот го рециклираат.

Сподели на Facebook
пати видено