Вилијам Вилијамсон, од Сиднеј, се заледил од страв откако на скалите од неговиот дом пронашол необично суштество кое изгледало како да е хорор филм.

Тој решил да го фотографи и да ја прикаќи фотографијата на Фејсбук за да дознае од луѓето дали и тие имаат сретнато нешто слично. Освен што некои луѓе се пошегувале на неговата сметка, тој добил и соодветен одговор.

„Ова ми личи на парче суши“ и „Мислам дека е време да ја запалиш куќата“, биде само неколку од комичните коментари. Чудното суштество е идентификувано како Величествен пајак, инаку познат како Ordgarius magnificus. И покрај неговиот чуден изглед, пајакот не е опасен за луѓето, според австралискиот музеј.

Величествени пајаци често се наоѓаат во Нов Јужен Велс и Квинсленд и можат да пораснат до 2,5 сантиметри во должина. За разлика од повеќето пајаци, тие не плетат мрежа, овие лукави суштества користат леплива свила за да го фатат својот плен.

Сподели на Facebook
пати видено