Ќерката се враќа вечерта дома, малку подоцна од планираното и беза да ѝ се пофали на мајка си:
– Мамо гледај, си најдов 500 денари!
Мајката ја погледнува од косо и ѝ вели:
– Никогаш не се обидувај да лажеш мајка си и оди да си ја истресеш сукњата од сламата! И да знаеш дека мајка ти на твои години си наоѓаше по повеќе.

Сподели на Facebook
пати видено