На секој од нас му се случило барем еднаш да му постават глупаво и невкусно прашање на кое воопшто не би сакале да дадеме одговор или посакуваме да се развикаме во фацата на соговорникот. Но, нели бидејќи сме културни, совесни и интелигентни луѓе, не правиме така зарем не.

На ваквите невкусни прашања најдобро е да се одговори со добра доза на интелигентен хумор. На овој начин соговрникот или ќе се засрами од своето однесување или доколку не му функционира до тој степен мозок барем ќе се збуни.

Луѓето секогаш ќе ги следат не само својот, туку и вашиот изглед. Главната работа е да ја знаете вашата вредност

Одговорете итро на најдосадното прашање и заштедете енергија и време

Има некои луѓе кои се хранат со фактите колку е дебел нечиј паричник, оставете ги гладни и збунети

Некои прашања вадат од такт, затоа изненадете ги со непредвидливост

И за оние кои се склони да размислуваат стереотипично, добиваат своја доза сарказам

Кога експерти сакаат да го искажат своето мислење покажете им каде им е местото

И кога луѓето сакаат да ве спуштат, кренете се високо

Сподели на Facebook
пати видено