Луѓето во околпи биле многу поподвижни отколку што имаме претстава. Во еден момент во видеото (на 1:04) има илустрација од книга за Александар Македонски напишана во 15 век, а на неа се прикажани Македонците кои во оклопи се борат против Индијците.

Сподели на Facebook
пати видено