Комичарката Ешли Хеселтин, мозокот зад страната на Инстаграм „Bros Being Basic“, сакала да покаже како би изгледале мажите доколку се однесуваат како жени на социјалните мрежи. Иако сите жени се различни пстојат некои „основни“ видови на фотограии кои ќе ги најдете кај секоја втора девојка на Инстаграм.

Таа вели дека е феминистка и дека нема намера да ги навреди жените, туку само да прикаже нов комичен поглед на работите. Таа првин ги ангажирала своите пријатели за фотосесии за да ѝ помогнат да започне со блогот, но работите станале сериозни и сега ѝ испраќаат голем број на фотографии д ваков тип, а на Инстаграм има над 865.000 следбеници.

 

Сподели на Facebook
пати видено