Што доколку се родивте во некоја друга држава? Дали вашиот живот би изгледал поинаку? Рускиот уметник Вјачеслав Жданов, исто така, го постави истото прашање, но тој си замисли како би живеел американскиот претседател Доналд Трамп.

Во рускиот град Уљановск се одржа изложба наречена „Трум Пум Пум“. Се состоеше од најновите слики на Вјачеслав Жданов, но овие слики не беа обични. Преку нив уметникот сакал да претпостави како би изгледал животот на претседателот на Америка, доколку тој се родил во Русија.

Сподели на Facebook
пати видено