Денес шумите околу реката Амазон се изложени на активно сечење и уништување, принудувајќи ги домородните жители на џунглата да дејствуваат агресивно, за да си ги заштитат своите домови. Локалните племиња ги наоѓаат дрвосечачите, им ги уништуваат автомобилите, машините и ги бркаат. Да погледнеме како жителите на Амазонските џунгли ги протеруваат натрапниците, во време кога властите не преземаат ништо.

motika (1) motika (2) motika (3) motika (4) motika (5) motika (6) motika (7) motika (8) motika (9) motika (10)

Сподели на Facebook
пати видено