На интернет колективно се проучува психологијата на однесување на мачките и сите ние (и нашите мачки) можеме да учествуваме од тоа. Откако неколку корисници на социјалните мрежи забележале дека нивните мачки ги привлекуваат кругови, бројни други корисници почнаа да постираат слики од нивните мачки и стапиците кои им ги поставуваат.

Една можна причина за тоа што мачките толку ги привлекуваат кругови е нивната потреба од безбедност. Мачките сакаат мали и безбедни места, па така дури и илузијата може да им биде попривлечна од местото кадешто се наоѓаат во моментот.

Чекор 1: Поставете ја стапицата

macki01

Чекор 2: Намамете го страшниот ѕвер

macki02

Чекор 3: Насладувајте се на вашата победа

macki03

Не ни знае што го снашло

macki04

Повторете:

macki05 macki06 macki07 macki08 macki09

Нема бегање!

macki10

Сега луѓе од целиот свет ја пробуваат оваа стапица

macki11 macki12 macki13 macki14 macki15

Сподели на Facebook
пати видено