Компанија од Естонија претстави автомобил кој изгледа ретро и ќе ги изненади дури и искусните возачи. Запознајте го „Нобе 100“ – автомобилот што можете да го „закачите“ на ѕидот.

Можеби во иднина ова ќе биде решението за вечниот недостиг на места за паркирање. Нобе личи на автомобил од 70-тите години, и има само три тркала. Ова е неопходно за да се искористи новиот метод за паркирање. И покрај интересната идеја, сепак компанијата доби многу критики, особено затоа што сите работи во автомобилот ќе се тркалаат назад кога ќе се паркира.

Сподели на Facebook
пати видено