Ирански инженери развиваат беспилотни летала способни за спасување луѓе од давење за време на несреќи. Овој октокоптер може да пристигне многу побрзо од човекот на местото на настанот и побрзо да го спаси лицето кое е во опасност. Уредот се движи многу брзо, не му требаат подготовки, едноставно за неколку секунди е на местото на несреќата.

Сподели на Facebook
пати видено