Стари фотографии се извонредни затоа што тие овозможуваат да допреме во нашата историја, да научиме како живееле и што правеле луѓето во минатото.

1. Една жена стои до нејзиниот дом. Архангелска провинција на Руската империја, 1910 година

2. Човек продава сунѓери. Австрија, 1904

3. Жените играат одбојка на потпорници. Калифорнија, САД, 1942 година

4. Дизни инженерите работат на создавање на една од првите аниматронски фигури – пештерски човек кој може да се движи и да произведува звуци, 1964

5. Користење на банкноти како тапети за време на хиперинфлација. Германија, 1923 година

6. Женска противпожарна бригада на мотоцикл. Лондон, Англија, 1932

7. Моделот седи во лесна облека, покажувајќи ја силата на светилката за греење. Германија, 1960 година

8. Полицајка од Чикаго проверува дали законот што го регулира носењето костими за капење не е повреден, 1921

9. Една жена носи маска против „шпански грип“. Англија, 1919

10. Лимузина во Франција, 1910

11. Семејство кое живее во еднособен стан кој се наоѓа во Њујорк, 1890 година

12. Обука на идните коњаници. Англија, 1935

13. Роберт Вадлоу, највисоко регистрираното лице во историјата, според Гинисовата книга на рекорди, 272 см, 1939

14. Американските војници за време на Првата светска војна користат ново развиени акустични технологии за откривање на непријателски авиони

15. Дрвосечачи до големо дрво. Калифорнија, САД, 1915 година

Сподели на Facebook
пати видено