Теренот е долг 12 метри и е поделен на 3 дела, средината е наутрална а секој тим има по 1 дел. Играат 2 тима од по 7 играчи. Сите седум играчи од едниот тим се на теренот, а од другиот тим има само еден кој се вика „напаѓач“. Напаѓачот треба да допре што е можно повеќе противнички играчи и да се врати во своето поле. Сите што ќе ги допре испаѓаат. Но ако го спречат, односно ако го натераат да застане додека се враќа, неговиот тим губи и на теренот се враќа еден од противничките играчи кои претходно испаднале. Враќање во сопственото поле се смета само и само ако го допре полето со прстот.

Сподели на Facebook
пати видено