Иако намената на системот изгледа смешна, сепак иновацијата не е за потценување. Сончевите колектори ја загреваат водата во цевките на температура од дури 450-600 степени. Овој изум е обид на властите да ги намалат трошоците за одржување на затворот, во што и успеале.

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено