Кога во прашање е визуелната брзина на обработка и меморирање, можеме вода да им носиме на мајмуните. Во видеото во продолжение, шимпанзото Ајуми ги допира броевите од 1 до 9 по редослед.

Сподели на Facebook
пати видено