Почетокот на пролетта го остави езерото Мичиген покриено со прекрасни парчиња мраз. Топењето на мразот во езерото направи да изгледа како мозаик од сини плочки и „замрзнати бранови“. Овој феномен е предизвикан од вода која моментално се движи под мразот, додека езерото Мичиген започнува да се затоплува.

Езерото се топи брзо, предизвикувајќи водата да ги подигне плочките на површината брзо. Овие ледени штитови почнаа да се вклопуваат едни со други, создавајќи прекрасен поглед што може да се види од пристаништето во Јужен Хевен, Мичиген. Но, иако парчињата изгледаа цврсти, американската крајбрежна стража побара од жителите да уживаат во погледот од далеку.

Сподели на Facebook
пати видено