Сите имаме тешки денови на работа, но никој не се осмелува да се спореди со овој хирург, кој бил принуден да изврши седум операции без ниту една пауза.

Лекарот Даи Ју стана познат во Кина откако успешно ги заврши седумте процедури пред да заспие, а потоа да продолжи да изврши уште три.

Фотографијата како заспива на подот на болницата стана вирална, поради што корисниците на социјалните мрежи го поздравија како херој. Сепак, Ју останал смирен, им кажувал на новинарите дека едноставно ја извршувал својата должност да им обезбеди најдобра можна грижа на своите пациенти.

Според локалните извештаи, д-р Даи е заменик директор на ортопедскиот оддел на Централната болница Лонганг во Шенжен, јужна Кина. Тој објаснил дека започнале да работат околу 8 часот наутро и успешно спровеле седум постапки без пауза.

Било околу 17 часот кога Даи решил да направи пауза од 10 минути за да ја започне 8-мата операција и седнал на подот додека анестезиологот се подготвувал. Но, во тој момент веднаш и задремал, а персоналот го фотографирал.

Кога д-р Даи се разбуди од дремката, тој продолжил со останатите операции и не ја напуштил операционата сала до 21 часот.

Сподели на Facebook
пати видено