Иако овие илустрации не се експлицитно вулгарни, сепак ви оставаат некакво чувство дека во нив има нешто валкано – и тоа е така бидејќи ги отсликуваат највалканите нешта во нашето современо општество. Шпанскиот уметник Луис Гилез се толку моќни бидејќи побудуваат длабоки чувства на возбуда, ужас или одвратност, за кого како.

Гилез обработува теми како сексизмот, хомофобијата, експлоатацијата и насилството. На неговите профили на разните социјални мрежи можете да видите повеќе од неговата уметност, но предупредуваме дека некои од неговите дела не се препорачливи за лица под осумнаесет години!

gl01

gl02

gl03

gl04

gl05

gl06

gl07

gl08

gl09

gl10

gl11

gl12

gl13

gl14

gl15

gl16

gl17

Сподели на Facebook
пати видено