Современите уметници откриле дека уличната уметност е не само убава на поглед, туку може да биде и мека и мазна на допир. Графитите од мов се еколошки бидејќи не се употребуваат аеросоли, и за „бојата“ ви треба само малку вода за да се фати.
Еве еден рецепт за тоа како и вие си направите ваши мовливи графити. Само имајте предвид дека ќе треба изберете соодветно место, ем да не ве казнат, ем да остане подолго време.

Ќе ви бидат потребни:

3 чаши мов (измиен од земја)
2 чаши матеница или јогурт
2 чаши вода или пиво
1/2 кафена лажица шеќер

Миксер кој веројатно не би го користеле за нешто друго освен за ова.

mov01 mov02 mov03 mov04 mov05 mov06 mov07 mov08 mov09 mov10 mov11 mov12 mov13 mov14 mov15

Сподели на Facebook
пати видено