Гугл соодветно ги откри Pixel 4 и Pixel 4 XL и меѓу нивните многу други карактеристики, камерите се апсолутно извонредни. На нивниот настан во Њујорк тие потенцирале две погодности за нивните телефони, а тоа се „амбиент“ и „приватност“.

Во срцето на сите зачудувачките иновации на Google, без разлика дали се Pixel Buds, Nest или нивните нови телефони – нивната мисија е да „донесат покорисен Google за вас“.

Следејќи ги претходните телефони на Pixel, новите изданија се целосно редизајнирани со „функции што нема да ги најдете на кој било друг телефон“.

Двете Pixel 4 и Pixel 4 XL се карактеризираат со непречен OLED дисплеј од 90HZ, визуелниот интерфејс е зачудувачки, но и камерата е неверојатна. На задниот дел од телефонот има мал квадрат. Гугл ја опишува како „минијатуирана опрема за камера“, во која има хиперспектрален сензор и јасен микрофон за вашите сториња на Instagram и што не.

Но, „специјалниот сос“ што навистина го прави телефонот е компјутерска фотографија. Камерата на Pixel 4 е „дефиниран од софтвер“.

Во однос на приватноста, сите податоци се обработуваат на вашиот телефон и не се споделуваат со други уреди. Исто така, постои и Титан М, кој помага да се обезбедат вашите најчувствителни податоци на лице место – вклучувајќи го и моделот за отклучување со лице.

Обичната Pixel 4, верзијата со 64 GB ќе чини 799 долари, додека изданието со 128 GB ќе чини 899 долари. Ако сакате нешто поголемо, поголемиот XL модел (со дисплеј од 6,3 инчи) со 64 GB чини 899 долари, додека изданието со 128 GB чини 999 долари.

Сподели на Facebook
пати видено