Германскиот овчар Ноа го дал својот живот за своето човечко семејство кога вооружен човек отворил оган на нивниот Шевролет. Сведоците за „Њујорк Дејли Њуз“ изјавиле дека ужасот почнал со препирка на патот помеѓу возачот на камионетот и човек кој возел Форд Таурус. Хобарт Остин за полицијата изјавил дека возачот во Фордот за малку ќе удрел во неговиот Шевролет, по што му се заканил дека ќе го застрела. Кога застанел крај еден трговски центар, возачот на Фордот отворил оган. Остин не бил погоден, но Шевролетот бил изрешетан. Според гореспомнатиот сведок:

„Кучето се фрли пред децата за да ги заштити.“

Херојскиот чин на Ноа ги спаси сите во возилото, по цена на неговиот сопствен живот.

n-1 n-4

Сподели на Facebook
пати видено