Уморни од пијаните уличари кои улиците ги користат како еден голем јавен тоалет, жителите на Сент Паули, дел од градот Хамбург во кој се наоѓаат повеќето локали и барови, решиле да возвратат на еден интересен и нов начин. Ги покриле ѕидовите со слој од суперхидрофобична супстанца која ја одбива течноста, прскајќи ги јавните уринирачи со нивната сопствена урина, со што мокрењето на јавно место станува непријатен и сложен потфат.

Некои од ѕидовите се означени со предупредувачки знакови, но други не се, така што вршењето нужда на јавно место во Сент Паули претставува своевиден ризик.

super-hydrophobic-wall-coating-public-urination-st-pauli-hamburg-1

super-hydrophobic-wall-coating-public-urination-st-pauli-hamburg-2

super-hydrophobic-wall-coating-public-urination-st-pauli-hamburg-3

super-hydrophobic-wall-coating-public-urination-st-pauli-hamburg-4

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено