Една креативна компанија од Калифорнија наречена „Редуцирај, рециклирај, порасни“ дизајнираше чаша за кафе која не само што е биоразградувачка, туку во неа е вметнато семе кое може да израсне во дрво.

Овој интересен дизајн за чаши е дел од кампања на Кикстартер, во која се поттикнуваат луѓето сами да ги засадат овие чаши или да ги вратат тоа да го стори компанијата.

biodegradable-plantable-coffee-cup-reduce-reuse-grow-1

biodegradable-plantable-coffee-cup-reduce-reuse-grow-5

biodegradable-plantable-coffee-cup-reduce-reuse-grow-6

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено