Се работи за ласерски сензор од да дела, праќач на сигналот и USB примач. Кога USB примачот ќе престане да го прима сигналот, тоа значи дека некој застанал на патот на ласерот, односно дека директорот доаѓа. USB уредот автоматски ви гаси сѐ што ви е на екранот и ви отвора програми по ваша желба.

Доколку се заинтересиравте, ќе треба уредот да си го напраавите сами, а деловите и упатствата ги имате на следниот линк.

Сподели на Facebook
пати видено