Биологот за животни и зоологот Могенс Трол патува низ целиот свет проучувајќи ја фауната на сите 7 континенти. Тој објавил неколку книги за цицачичите од дивиот свет кои придонеле многу за запознавање со неистражените делови на светот.

Освен неговата главна окупација, Могенс фотографирал диви животни на сите патувања во изминативе 22 години. Неговата главна работа е да се концентрира на очите на животните и на лицата за да ни помогне да го видиме нивниот волшебен внатрешен свет.

Сподели на Facebook
пати видено