Татко и син од југоисточна Кина почналле да изработуваат огромни рециклирани трансформери од отпаден метал и од тоа почнале да заработуваат околу еден милион јуани годишно, што изнесува околу 147.000 евра.

Серијата Трансформери е огромен успех во кина, па така Ју Жилин, кој по професија е фармер, но има и искуство во уметноста, решил да започне да создава роботски статуи од стари автомобилски делови.Три години подоцна, ја завршил својата прва скулптура заедно со неговиот син Лу Јингјун, и со секоја нова скулптура, димензиите станувале сѐ поголеми и поголеми. Џиновските трансформери најчесто ги купуваат и изложуваат трговските центри од Кина, а овој тим не е единствениот кој се занимава со оваа работа.

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-1

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-2

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-3

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-4

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-5

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-6

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-7

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-8

recycled-scrap-metal-sculpture-transformers-father-son-farmer-china-11

Сподели на Facebook
пати видено