Само што фанот не е обичен фан туку Павел Кидов, шампионот во кошарка во слободен стил, кој ја објасни ситуациајта: „Одамна, гледајќи видеа на интернет од NBA натпревари, наидов на видео на Харлем Глобтротерс, а тоа беше првиот пат кога го видов дека кошаркарската топка не била само за фрлање во кошот, туку дека со неа може да се направат неверојатни нешта. Бев фасциниран. Првите трикови ги научив од нивните видеа. Денес за прв пат во мојот живот можев да ги видам во живо! Ги изненадив малку :). Ви благодарам Харлем Глобтротерс!!! Ми беше мило што ве запознав! Тоа беше неверојатно искуство!“

Сподели на Facebook
пати видено