Зградата наречена „Лале“ ќе стане втора највисока во Лондон зад „The Shard“ и ќе има 12-катна „пупка“ на врвот од бетонскиот дел висок 240 метри, со платформи за набљудување на 8 ката. „Лале“ исто така ќе има ресторани и барови кои ќе можат да угостат 1.500 луѓе.

Облакодерот се наоѓа веднаш до култата Геркин, висока 180 метри, дизајнирана од истите архитекти Фостер и Партнерите во 2003 година.

Посетителите на облакодерот ќе имаат поглед од 360 степени на Лондон, со мостови, стаклени лизгалки, возење во стаклени кабини од надворешниот дел, како и интерактивни разговори и презентации од експерти за историјата на главниот град.

Плановите ќе бидат доставени до корпорацијата Сити Лондон, по една година дискусии и се очекува да започнат со работа во 2020 година на зградат,а, за која се надеваат дека ќе привлече еден милион посетители. Вкупната височина на „Лале“ изнесува 305 метри.

Сподели на Facebook
пати видено