1854 година била годината кога се одржал првиот натпревар за убавина во легендарниот циркус на шоуменот П.Т Барнум.

Оттогаш па до сега овој вид на натпревари драстично се промени, а во поодминатите години имало и прилично „забегани“ верзии на овој натпревар.

1. Натпревар за најубави нозе, 1950

2. Мис прекрасни очи, 1930

3. Натпревар за убавина на плажа

4. Кандидатка за натпревар за најубав грб, 1930

5. Мис Американски вампир, 1970

6. Натпревар за убави нозе, 1949

7. Победнички на парада за убавина

8. Кралица на колбасите, 1955

9. Кралица на крофните, 1951

10. Натпревар за најубав зглоб, 1933

11. Мис Атомска бомба, 1957

12. Мис Метро, 1960

13. Мис НАСА, 1960

Сподели на Facebook
пати видено